O

12.01.2017

Aliona Tostogan

Prim-director adjunct al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Absolventă a Facultății de Biblioteconomie și Bibliografie a Universității de Stat din Moldova.

A început activitatea în cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova în anul 1986, în calitate de bibliotecar, secția Lectura publică, specialist principal în secția Prelucrarea publicațiilor, apoi șef secție Moldavistica și Heraldica. În anul 2015 este numită în funcția de prim-director adjunct al Bibliotecii Naționale.
Este autoare și coordonatoare a proiectelor: ”Promovarea heraldicii ca o istorie scrisă în imagini”, ”Conservarea, salvgardarea și valorifi carea patrimoniului cultural scris în cadrul Programului național ”Memoria Moldovei”. Este autoarea a 3 biobibliografi i: ”Nicolae Mătcaș”, ”Dumitru Păsat: În dreptul vârstei demne împliniri”, ”Raisa Plăieșu : Trăirea în cuvânt”, indicele bibliografi c ”Republica Moldova în lume”; responsabilă de ediție a biobibliografi ei ”Mihai Prepeliță”; coordonatoare și alcătuitoarea almanahului ”Imaginea Republicii Moldova în străinătate”; publicațiilor: ”Imaginea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova în mass-media din străinătate (1991-2011)”, ”Heraldica Moldovei”; autoare a mai multor articole în revistele de specialitate: ”Magazin bibliologic”, ”BiblioPolis”, ”Gazeta bibliotecarului”, ”Salon Expres”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu